Vánoční turnaj 20. 12. 2023

Vánoční turnaj v košíkové chlapců jsme uspořádali ve středu 20. 12. 2023. Poprvé k nám zavítali chlapci z Velkého Týnce a po delší pauze také škola Pionýrů Uničov. Rekordní počet pět týmů hrálo systémem každý s každým vždy 2 x 8 minut.
Po loňské úspěšné sezóně je v týmu řada mladších hráčů, kteří teprve začínají. Náš cíl byl tedy skromnější, pokusit se potrápit soupeře a získat aspoň dílčí úspěch. To se nám vcelku dařilo se ZŠ U Stadionu Uničov, kdy jsme prohráli o jediný bod. Vyrovnanou partii jsme sehráli také s druhým týmem – ZŠ Pionýrů Uničov. Pozitivem je, že se do hry ve dvou pětkách dostali všichni hráči.
Naši hru zodpovědně táhli zkušení hráči Adam Kolda, Štěpa Jílek a Pepa Gerhát. Šikovností se proti velké fyzické převaze prosazovali sedmáci Pavlík Seidl a Ondra Vlček.
Ve velké většině zápasů týmy předváděly vysoké fyzické nasazení i technickou hru. Ve vyrovnané trojici - Troubelice, Pionýrů a Velký Týnec - nakonec dominovali chlapci z Velkého Týnce a odvezli si tradiční dort.
I přes konečné páté místo děkuji všem chlapcům za zodpovědný maximální přístup.

Naše výsledky: Šumvald – Troubelice 4:19, Šumvald – V. Týnec 2:16, Šumvald – Stadion 8:9, Šumvald – Pionýrů 4:8

Pořadí: 1. Velký Týnec, 2. Pionýrů Uničov, 3. Troubelice, 4. U Stadionu Uničov, 5. Šumvald

Sestava a body: Jílek Štěpa 6, Kolda Adam 2, Gerhát Pepa 2, Jáně Dan, Kantor Matěj, Seidl Pavel 6, Vlček Ondra 2, Polc Milan, Schreier Jan, Urban Štěpán, Straka Mikuláš
Mgr. Ladislav Vyhnálek