MIKULÁŠSKÝ TURNAJ 6. 12. 2023 - 2. místo !!!!!

Mikulášský turnaj v košíkové dívek jsme uspořádali ve středu 6. 12. 2023. Tradiční soupeřky z Rudy n. M. a U Stadionu Uničov doplnily poprvé v historii holky z Velkého Týnce. Hrálo se systémem každý s každým vždy 2 x 10 minut.
Naše ambice byly letos skromnější. V sestavě je řada mladších hráček, které teprve sbírají zkušenosti a citelná je také absence zraněné Adélky Libánkové.
V prvním zápase jsme postupně setřásli nervozitu a jasně dominovali nad Stadionem Uničov. Ve dvou pětkách se do hry zapojila celá sestava. Holky z Velkého Týnce jsou pravidelnými účastníky okresního přeboru a pořádají řadu turnajů mezi školami na jihu okresu. Jejich fyzická vyspělost a kvalita hry budila respekt. O to cennější byla naše vybojovaná výhra. 
Turnaj vrcholil posledním zápasem, kdy se setkaly dva neporažené týmy Šumvaldu a Rudy. Favoritem byla Ruda, které zůstal celý loňský kádr. Statečně jsme vzdorovali první půli, kdy svítil na ukazateli stav 2:4. Hned po přestávce se projevila kvalita soupeřek. Několika rychlými koši nám odskočily ve skóre. Na zvrat již nebyly síly. Na dortu pro vítěze si smlsly holky z Rudy n. M.
Naše druhé místo je nečekaným velkým úspěchem.
Výsledky: V. Týnec – Ruda 12:22, Šumvald – Stadion 26:2, Stadion – Ruda 0:40, Šumvald – V. Týnec 15:8,
Stadion – V. Týnec 4:36, Šumvald – Ruda 4:16
Pořadí: 1. Ruda n. M., 2. Šumvald, 3. Velký Týnec, 4. U Stadionu Uničov

Sestava a body: Lucka Churavá 4, Natálka Kašpírová 4, Adélka Krestýnová, Anička Polcová 8, Kristýnka Červinková, Anetka Kokošková 17, Anička Krestýnová, Alenka Šalamounová 8, Barunka Vaňková, Bětka Bezoušková
Děkuji celému týmu za výborný výkon i výsledek!!!

Mgr. Ladislav Vyhnálek

20231206 1