Exkurze Brno

Žáci z 6. - 8. třídy se ve čtvrtek 21. září podívali do Brna a že to nebyl ledajaký výlet, o tom svědčilo nadšení nejen ze strany dětí, ale také třídních učitelek. Nejprve jsme zavítali do muzea Anthropos, kde jsme zhlédli expozici obrazů předního českého malíře Zdeňka Buriana a následně stálou expozici o nejstarších dějinách osídlení Moravy a evropského kontinentu. Celé prohlídce vévodila rekonstrukce mamuta v životní velikosti. 
Poté jsme se vydali na Kraví horu, kde se nachází věhlasná hvězdárna a planetárium. Předtím jsme vyzkoušeli venkovní interaktivní prvky jako například lunární vozítko, váhu ukazující naši hmotnost na jednotlivých planetách či obří přenašeč zvuku. Přímo v planetáriu jsme zažili neuvěřitelně živou 3D podívanou, která byla nejen velice poučná, ale dovedla nás pomyslně vtáhnout do vesmíru a my se proplétali mezi hvězdami, planetami a meteority. 
Na závěr se žáci dočkali vytouženého rozchodu v Galerii Vaňkovka, kde si splnili ještě některá zbývající přání tohoto dne. Celou akci skvěle naplánovala paní učitelka Piková a my jen doufáme, že se do Brna opět zase brzy podíváme.
 
Mgr. Hana Chudá