Den bez aktovek

Ve středu 5. dubna – den před velikonočními prázdninami byste aktovku v naší škole hledali marně. Tento den byl tzv. „Den bez aktovek“. Zástupci Žákovského parlamentu zorganizovali pro sebe a své spolužáky tuto zajímavou a zábavnou akci. Nápad spočíval v tom, že si žáci přinesou své učebnice, sešity, svačiny a další předměty denní potřeby nikoli v aktovce, ale v nějakém netypickém, vtipném či jinak zajímavém zavazadle.
Po 7. hodině ranní se začali v šatnách scházet první žáci. Někdo si učivo přinesl v pekáči či kbelíku, jiný si prozíravě zvolil prostředek s kolečky jako je kočárek, cestovní kufr, plastová popelnice nebo zahradní kolečko. Kolemjdoucí i spolužáky s učiteli zaručeně pobavily aktovku suplující předměty typu přepravky pro kočky, pytle od granulí nebo třeba bubnu od pračky. Fantazii se meze nekladly, a tak se škola hemžila také nejrůznějšími druhy tašek a kabelek, které byly příjemným zpestřením. Nejzajímavější náhrady aktovek byly v každé třídě po zásluze odměněny. 
Ve fotogalerii na webových stránkách školy se můžete přesvědčit, jak se nápady na netradiční zavazadlo našim děvčatům a chlapcům povedly. Už nyní se těšíme na další
hezkou akci organizovanou Žákovským parlamentem.

Mgr. Pavlína Listíková