Ples SRPŠ 2016

Ples SRPŠ

Plesovou sezónu v Šumvaldě uzavřel v sobotu 19. března 2016  školní ples SRPŠ při ZŠ Šumvald, na kterém  se již tradičně představují žáci deváté třídy.

Krásné róby, střevíčky, obleky, kravaty, kreativní účesy, ale i rozechvění, tréma a obavy, jestli ve vysokých podpatcích nezakopnou, zdali si vzpomenou na všechny taneční kroky, přechody, otočky… To vše bylo vidět na deváťácích těsně před zahájením. A pak to přišlo. Polonézovým krokem došli na taneční parket a předvedli několik klasických i moderních tanců. Samozřejmě všechno dopadlo na jedničku –  taneční vystoupení pod vedením paní učitelky Šárky Kallerové, veršované představení jednotlivých deváťáků, předávání šerp s nápisem Absolvent ZŠ Šumvald od třídních učitelek Hany Chudé (na mateřské dovolené) a Evy Navrátilové. A aby toho na naše absolventy nebylo málo, čekalo je ještě sólo – první tanec s maminkou či tatínkem. Tím byli deváťáci uvedeni do společenského života. Tak jen doufejme, že budou titul Absolvent Základní školy v Šumvaldě nosit se ctí a překonají všechny nástrahy, které je při vstupu do dospělosti ještě potkají.

Potom už se rozproudila skvělá plesová zábava zpestřená dvěma vystoupeními tanečních kroužků základní školy a losováním tomboly. K nádherné atmosféře také zásadní měrou přispěla kapela Fofrovanka, která nemá v širokém okolí konkurenci.

Poděkování patří všem, kteří se na hladkém průběhu plesu podíleli - pedagogům, pracovníkům školy, dětem i členům SRPŠ. Samozřejmě velký dík také patří našim sponzorům, kteří tak podpořili činnost Základní školy v Šumvaldě, vždyť celý výtěžek plesu je věnován našim žákům.

Mgr. Vladimíra Piková