3. místo v okrese Olomouc!!!

Výborný výkon a skvělé umístění předvedli chlapci 3. 5. 2023 na okresním kole v basketbalu. Ve Šternberku (ZŠ Dr. Hrubého) se sešlo celkem 9 týmů. Kvalita, fyzická vyspělost i počet týmů vyšší než vloni. Hrálo se ve dvou skupinách 1x 10´.
Cílem bylo dostat se do semifinále, tedy vybojovat aspoň druhé místo. Naše rychlá, dynamická hra se skvělým zakončením slavila úspěch. První tři zápasy = tři výhry!!! Ve čtvrtém zápase jsme dokonce porazili ZŠ Stupkovu Olomouc, kde základní pětku tvořili profíci (registrovaní hráči). To znamenalo vítězství ve skupině A!!! V semifinále jsme narazili na druhý tým skupiny B – ZŠ Dr. Milady Horákové Olomouc. I tento tým disponoval registrovanými hráči a dobře se na nás připravil. V taktické bitvě jsme z nepříznivého stavu 2:7 dotáhli na 6:7. Na víc nebyl čas. Veliká škoda, zklamání bylo veliké – finále by nám slušelo. Opět nás čekala ZŠ Stupkova v boji o 3. místo. Dramatický duel skončil remízou 7:7 a v prodloužení se hrálo na „zlatý koš“. Trpělivě jsme drželi míč a šachovou kombinaci zakončil Štěpa Jílek. Celý tým mohl slavil vynikající 3. místo v okrese Olomouc.
Celková bilance byla skvělá, prohráli jsme jediný zápas a to o 1 bod.
Naši hru opět táhli Saša s Mirďou. První vybojoval spoustu míčů a skvělými pasy zásoboval Mirďu. Jeho nájezdy byly stoprocentní.
Velikou pochvalu zaslouží i lavička náhradníků. Vytvořili fantastickou atmosféru a pomohli našemu úspěchu.
Pochvala celému týmu za skvělou reprezentaci naší školy i Obce Šumvald!!!!
Výsledky skupiny A: Šu – U Stadionu Uničov 16:0, Šu – Dolany 16:10, Šu – Dr. Hrubého Štbk 12:4, Šu – Stupkova Olomouc 16:10
Pořadí skupiny A: 1. Šumvald, 2. Stupkova Olomouc, 3. Dr. Hrubého Štbk, 4. Dolany, U Stadionu Un.Pořadí skupiny B: 1. Heyrovského Ol., 2. Dr. Milady Horákové Ol., 3. Svatoplukova Štbk, 4. TroubeliceSemifinále: Šu – Dr. Milady Horákové Ol. 6:7
o 3. místo: Šu – Stupkova Ol. 9:7
Celkové pořadí: 1. Heyrovského Ol., 2. Dr. Milady Horákové, 3. Šumvald, 4. Stupkova Ol., 5.-9. ostatníSestava a body: David Hofman, Vojta Kasal, Mirďa Šléška 45!!!, Kryštof Nikl, Saša Wiedermann 23!!!, Tomáš Krestýn, Lukáš Košťák, Štěpa Jílek 7, Adam Kolda, Jakub Halata.
Mgr. Ladislav Vyhnálek