Školní výlet 8. třídy

V ranních hodinách v úterý 27. 6. jsme se sešli na nádraží na Července, abychom vyrazili vstříc dobrodružství a krásám Jeseníků. Vlakem jsme se vypravili do Horní Lipové, kde nás ihned po vystoupení z vlaku čekala prohlídka Muzea Slezského Semmeringu, které popisuje historii železniční tratě Hanušovice – Jeseník.
Po tomto krátkém zastavení jsme se pěšky vydali po turistické trase do Lesního baru. Tohle unikátní dílo nás zaujalo svým nápadem a ihned jsme zde ochutnali veškeré dobroty, co bar nabízel. Někdo si zakoupil chlazený nápoj nebo nějakou sladkost, a někdo si dokonce opekl špekáček na otevřeném ohni, který zde hoří téměř neustále.
Poté, co se všichni občerstvili a dostatečně si odpočinuli, byl čas se opět vydat na cestu. Po několikakilometrové procházce nás konečně přivítala brána Faunaparku v Lipové. Místní papoušek nás ihned pozdravil svým typickým „Ahoooj“ a my se rozutekli prohlédnout si spoustu exotických zvířat. Opět nechyběla možnost občerstvení a zakoupení různých upomínkových předmětů.
Poslední zastávkou bylo Muzeum Johanna Schrotha, které téměř sousedí s vlakovým nádražím Lipová-lázně. Ve zdejším krásně zrekonstruovaném muzeu nás ochotná paní průvodkyně provedla expozicemi, které nám ukázaly zajímavosti z historie obce a vývoje lázeňství v Lipové.
V nohách jsme měli téměř 10 km a s pocitem zdravé únavy, nově nabytých vědomostí a zážitků jsme nasedli do vlaku, který nás odvezl zpět na nádraží v Července.

Mgr. Pavlína Listíková